9.6.11

Primera Comunió, Exàmen

Si algun pare de família o un catequista vol fer un examen de catequesi als seus fills petits en l’edat de fer la Primera Comunió, he sentit a dir d'un sistema molt simple tirant a humorístic que es molt simpàtic i fomenta la reflexió dels infants.

Es tracta de formar un cercle i reunir un grup de criatures de més o menys 8-9 anys d’edat i fer-los les següents dues preguntes. 

1ª pregunta:  ¿¿Jesús en quin palau va néixer????. - Podrem veure que els infants queden una estona paralitzats i sense saber que contestar fins què algun espavilat diu “en una cova”, Però la veritat es que en el principi han tingut que fer un esforç mental perquè en el moment de la pregunta han quedat desconcertats de sorpresa.

2ª pregunta: ¿¿Jesús en quin hospital va morir???. - Podrem veure també que el grup d’infants es queden parats esbrinant la pregunta sense saber que contestar fins que al cap d’una estona algun espavilat diu “no va morir en cap hospital sinó en la creu”.  Però també  durant l’experiment d’aquesta segona pregunta s’ha donat alguna vegada el cas d’algun infant espavilat que ha aixecat la veu dient “¡¡ja ho se, ja ho se!!, Jesús va morir a l’hospital de la Santa Creu”.

Es una anècdota molt interessant que ens la va explicar el nostre bisbe de Girona, en Francesc Pardo,  referent a aquest experiment amb mainada de 8-9 anys que ell practica de tant en tant.  Gràcies Sr. Bisbe per l’interessant sistema catequístic.