5.4.15

Església Sense Dogmes

Va sortir un artícle de la Pilar Rahola que posava en dubte l'existència dels dogmes en l'Església. Jo li contesto a la web de n'Oriol Domingo.
---------------Silveri Garrell
Estic d'acord en el que diu la Rahola però no estic d'acord en allò que no diu. Si ha d'existir l'Església que és una entitat que va fundar Jesucrist que Ell mateix ho diu en els evangelis, per força han d'existir els dogmes sinò seria Can Seixanta. El Dogma Católic es com una Constitució, una regla de joc que ningú s'hauria de saltar per poder conviure en comunitat, despres tots volem la Constitució de Catalunya i caiem en el mateix sistema de govern disciplinari que es critica de l'Església. Quan es volen suprimir els dogmes s'esta volent suprimir a la mateixa Església, queda ben clar. Es molt bonic fer discursos exaltant l'amor al proïsme però per donar testimoni del Amor en majúscula els estimadors per força s'han d'agrupar en una associació, institució, partit, església o com ho vulgueu anomenar. La intenció malévola de callar el que es obvi (els dogmes) es intenció de voler callar al mateix temps a l'Església que, cau molt be i es molt agradable a certes majories sorolloses, i la Rahola s'ha posat de part de les grans majories, per ser ben vista.

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Aixó de "dogma" s'interpreta molt alegrement, així que no entraré en el tema. Lo que sí és cert, és que l'Esglèsia católica és una religió "a la carta", sense pautes de comportament, sense lleis, quansevol pot formar part, i fer lo que li roti pel cap, sembla més un casal d'esbarjo que un lloc de culte, no crec que aquesta fos l'intenció de Crist, el creador de l'Esglèsia (que no de la religió católica). Crec que aixó és lo que fa que cada día les Esglèsies estiguin més buides.

Silveri Garrell ha dit...

Mirant la Wiquipedia en català si cerquem "seixanta", podem trobar el que es popular a Catalunya del numero 60, ho he retallat aquí: «Can Seixanta», coloquialment és un lloc on tothom fa el que vol (Wiquipedia). Els dogmes doncs han de servir per impedir això. Parlar de dogmes no cal, ja és troba tot a la Xarxa, tan a favor com en contra, però ningú amb dos dits de seny pot negar que per conviure calen unes normes. Gràcies Teresa.