8.4.17

Senyeres Als Campanars

Amb el meu amic Josep Riera al Face hem comentat la política catalana de fer servir les esglésias per fer la Consulta: Josep Riera Torrent Crec que, en una democràcia, no és embolicar res facilitar una consulta, siguin quin siguin els resultats que se'n derivin.
Silveri Garrell Comes Però hi han el sector de catòlics que critiquen a l'Església quan aquesta es posa massa en política, no es tant senzill com sembla pels bisbes tenir que decidir això, com ara també que als campanars es pengin estelades.
Josep Riera Torrent Afavorir una consulta, en un estat democràtic no és fer política, és exigir coherència; una altre cosa seria estar a favor de un determinat resultat. Tampoc entenc que sigui fer política autoritzar la exhibició de una estelada al campanar, o a on sigui, sempre que se estigui disposat a autoritzar qualsevol altre símbol, encara que sigui oposat a l'estelada. Una de les feines dels bisbes és, precisament, animar les persones i les institucions a ser coherents
Silveri Garrell Comes Posar una estelada al campanar es fer política, mes clar que l'aigua, perque si en lloc d'una estelada hi posessin la bandera espanyola, s'armaria un sarau de mil dimonis.
Josep Riera Torrent Una cosa és qui la posa i una altre cosa és qui ho autoritza; si qui ho autoritza està disposat a autoritzar tan l'estelada com la espanyola, no fa política. El que passa en aquest país és que tots presumim de ser tolerants però, a l`hora de la veritat, pobre de qui no pensa igual que jo.
Silveri Garrell Comes Josep Riera Torrent Si qui ho autoritza encara que sigui neutral en política posant la senyera que sigui, en realitat no s'escapa de fer política , faltaria mes. Aquí el problema no es el que pensi el responsable sinò la imatge que es dòna al públic i que pot ser criticada. S'ha d'anar molt en compte amb això ja que despres la gent deixa d'anar a Missa si el Clero s'embarca en aventures massa polítiques.
Josep Riera Torrent Silveri Garrell Comes: Tan el que fem com el que deixem de fer, tot te connotacions polítiques i tot es pot interpretar de moltes maneres. l

Resposta19h
Josep Riera Torrent La imatge sempre depen dels ulls en què es miri i la critica, es faci el què es faci, és inevitable, si no et critiquen els de un color et criticaran els de l'altre. Perdre "clients" a les misses és la tònica de avui, quan no hi ha ganes totes les excuses són bones.

Resposta19h
Silveri Garrell Comes D'acord que la crítica sempre es inevitable, però al menys en aquest debat hem fet treballar el nostre pensament en unes qüestions a on sembla que la Jerarquia Eclesial no ens te gaire acostumats, almenys demostrem que els que anem a Missa som pensadors i això es molt important perque existeix una "crítica" que vol fer creure que els de Missa som tontos. Es molt important avui dia amb les noves tecnologies, fer presencia cristiana de pensadors intel·ligents, i no pas d'intel·ligents per jugar als escacs com molts solen entendre sinò d'intel·ligents per entendre el mon a la vista de les Sagrades Escriptures.