22.6.05

Les Incongruències Del Bisbe Carrera

(Selecciò d'unes declaracions del bisbe Carrera sobre la manifestació de Madrid en favor del Matrimoni Tradicional, del dia 18 -6-05)
Va dir:
"...es preocupante que se configuren dos polos y que la Iglesia católica quede incluida en uno de estos dos polos porque esto es lo más anticristiano que puede hacerse, en el sentido de que corta la posibilidad de que media España se mire con paz espiritual o con curiosidad intelectual el cristianismo, porque ya queda marcado como una línea política". Carrera ha agregado que haría "todo lo posible para que esto no ocurriera". El obispo auxiliar además ha dicho que considera legítimo que la gente se manifieste, pero "pediría a los que fueran que realmente sean conscientes de este peligro, que es gravísimo, porque condiciona la fe del país". "Si nosotros nos volvemos a enmarcar en una línea política, vetamos de entrada, cerramos la puerta y esto es profundamente anticristiano...".


Contesto jo:
Les meves conclusions després d'analitzar el paràgraf precedent son les següents:

Se’n desprèn que no se’n volgut mullar anant a manifestar-se per no posar-se dintre del nacional-catolicisme-espanyol, però se’ls veu el fallo perquè per altre banda ja sabem de sobres que els bisbes catalans estan empapats de nacional-catolicisme-català com a jerarques de l'Església Catalana de bracet amb el nostre nacionalisme. La manifestació de Madrid era purament en defensa de la Família i això no veig perquè ho van considerar política partidista i que consistís posar-se “en dos pols oposats” com si anar a Madrid a manifestar-se sigués fer costat al PP per part dels nostres bisbes. Totalment incongruent el discurs d’en Carrera i edemes diu que “haria todo lo posible para que esto no ocurriera", referint-se a la divisiò entre bisbes espanyols i bisbes catalans. ¡Home doncs llàstima!, ¿¿perquè no anaven a Madrid a fer costat als valors morals junt amb els altres bisbes espanyols??
, ¿¿ perquè no és van repartir en les esglésies catalanes els prospectes en defensa del Matrimoni editats pels bisbes centrals? (en algunes esglésies dirigides per preveres de l'Opus si que és van repartir els prospectes) ¿no hagues significat això una excel·lent unió en lloc d'una divisió entre tots els bisbes ??. Si per algún punt tenien que començar era en aquest concret de defensar el Matrimoni i la Familia tots junts, jugant-se la reputació de ser criticats per fer costat al PP i a tots els altres bisbes madrilenys. El Cristianisme es un camí arriscat i ja ho sabem de sobres, i en aquest cas els bisbes catalans han preferit el Nacionalisme Català per no ficar-se en problemes abans que fer costat als bisbes carpetovetònics en un tema que es podia interpretar equivocadament com a Nacionalisme Espanyol i problemàtic. 
Un embolic per desorientar encara més a la gent d’església, en el qual s'ha volgut quedar bé amb el Catalanisme com a prioritat, abans de fer costat als bisbes de la Conferencia Episcopal Espanyola en un tema de moral matrimonial.  La pregunta que ens podem fer és: ¿¿com podem criticar a un nacional-catolicisme-espanyol, quan per la nostra part també professem un nacional-catolicisme-català??. ¿¿O és que el nostre és ‘pur’ i el dels altres és ‘impur’??. ¿¿Ells son els dolents, i nosaltres som els bons??. Vertaderament amb l’Evangeli a la mà, veiem que s’ha assenyalat la palla de l’ull de l'altre sense veure la biga en el nostre. Han confós una manifestació a favor del PP en lloc d’una moguda en defensa del Matrimoni i La Familia. Com a catòlic em sap molt greu l’actitud dels meus pastors, perquè el nacionalisme català no els ha deixat veura més enllà quan es tractava de defensar unes proposicions de lleis a favor del Matrimoni en un moment clau de la historia de Espanya. 


El bisbe Joan Carrera ha sigut la gran estrella receptora de les critiques dels Germinans Germinabit des de que existeix aquesta web catòlica de dreta eclesial.