2.5.05

Senyor Deu meu, pluja

Pluja Imatges Google

(La manca d'aigua fa que tothom s'espavili, àdhuc jo escrivint al meu blog)

Ja comencen aquests catòlics emprenyadors amb les seves processons pel mig dels carrers invocant a Deu la pluja, la qual ens manca per als nostres sembrats. Ja serien ganes d'emprenyar molt més, si el bon Deu els concedeix la Gracia d'unes bones ruixades alliberadores, (broma amb ironia inclosa).

Aquí a Catalunya som els primers, i en la localitat de Cabra del Camp s'ha fet una processó per demanar pluja, i aquest diumenge dia 1 de maig surt la notícia en primera pàgina de la www.lavanguardia.es

Resulta que fa exactament 100 anys ja passà el mateix en el 1905, i els va donar bon resultat la processó d'aquell temps, i de Dalt els va ploure com si rés, i avui volen repetir altre vegada l'experiència per tornar a provar sort.

En aquests moments actuals de la historia espanyola en que és va pel camí de legalitzar una manipulació antropològica, sense precedents i de previsions molt incertes sobre l’espècie humana, ja seria emprenyador per a determinats sectors especialment socialistes que, les processons fessin venir quelcom de regadiu salvador per a l'agricultura tan necessitada.

També s'esdevingué una gran sequera en el temps d'en Ramon Llull, i ho podem trobar en els seus versos on molts d'ells resen així: " ¡¡¡..SENYOR DEU MEU, PLUJA..!!!.". La historia és repeteix com 800 anys endarrera, quan va néixer l'idioma català. Per cert, pura coincidència però, aquest any se celebra el vuitè centenari de les Homilies d'Organyà, els documents més vells trobats escrits en català.

El clergue Ramon Llull és noticia. Un altre clergue emprenyador.