7.6.05

Visca Ratzinger

Benet XVI Papa Google imatges

(La noticia mereix el comentari, i gracies a Deu tenim un Papa, per manar una mica que ja ens convé.)

De fet, no m’ho pensava que sortís elegit el que fins avui anomenavem el cardenal inquisidor del Vaticà, i amb el mot ‘inquisidor’ no insulto a ningú si tenim en compte que, una Inquisició portada a terme en els seus temps històrics si s'hagués fet com Deu volia, no hagués agafat la mala fama que l'acompanyarà sempre pels segles. Governar el Vaixell de la Catolicitat amb una vara de ferro, és especialment important encara que després surtin teòlegs com Leonardo Boff, i diguin que el Papa amb el seu bàcul és dediqui a picar més a les ovelles progressistes, que no pas, als llops poderosos adinerats que ronden l'Esglèsia. Resultarà un bon guardià, en Ratzinguer, per impedir que bona part de la clerecia, especialment europea, es dediqui a predicar relativismes, i a fer casaments de parelles atípiques. Confesso que mai he sigut dels aferrissats crítics en quant a la seva persona y a les seves tesis, encara que, alguna vegada hagi posat en dubte algun minúscul paràgraf dels seus documents. Tots podem tenir els nostres dubtes, y la mateixa Fe Cristiana mentre sigui ‘fe’ estarà sempre envoltada en el dubte, del contrari una certesa total ja seria viure en la Glòria, i ja no seria creure en Deu, sinó veure’l directament. Els directors espirituals han d’existir per força ja que, la mateixa demanda ho exigeix, i també han d’existir la pompa i l’ostentació cerimonials, ja que el Poble així ho vol, i consisteix la pompa en una manifestació festiva que, en altres àmbits socials també és fa, com per exemple, les desfilades militars, les desfilades de models, o les desfilades carnavalesques. En tot cas, l’ostentació la podríem criticar per l’elevat preu de les casulles cardenalícies però, es degut a que no és una vestimenta gens normal per fabricar-se en sèrie de forma industrial, i d’aquí el seu elevat cost.
Que Deu beneeixi al nou Papa, i li doni bona salut de ferro per molts anys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Muy acertado, creo que será un excelente sucesor de Juan Pablo II y un buen timonel de la insumergible embarcación,que es la Iglesia Católica, que según las escrituras "Las puertas del Infierno nada podrán contra Ella".
¿Que Institución conocida en el mundo ha reunido en el sepelio de uno de sus principales miembos, como ha sucedido con el anterior Papa, a tantos representantes de naciones, instituciones y gente en general? ¿Y cuantas han sobrevivido en nuestra era con la claridad de ideas de la Institución Católica, que esencialmente es continuadora, de las directrices contenidas en el Decálogo recibido por Moisés del mismo Dios Padre, perfeccionado y enriquecido por Jesucristo Dios Hijo y cuya Institución cuenta con el soporte y guia de la tercera persona (Espíritu Santo)del Dios trino?