28.5.07

Democracia avorrida

En vista dels resultats de les eleccions municipals ja n'hi ha per quedar ben avorrit per part dels que som simpatitzants de CiU almenys, encara que els altres, els esquerrans socialistes i republicans, és llepin els dits de la seva més aviat bona sort de pastís que els ha tocat. El panorama polític espanyol ja comença a semblar-se a la "guia telefònica" que, esta desprovista de poesia i en rés se la pot comparar amb El Quixot. Moltíssims ciutadans voldriem que la política espanyola s'assamblés més a les obres de literatura que encenen les passions y fan bellugar les masses vers la seva lectura. Com veiem, ja només som quatre gats els que anem a dipositar les paperetes, i per acabar-ho d'arrodonir: quatre gats ben emprenyats. Ens manca una altre manera de fer política, amb llistes obertes on és pugui votar a qualsevol candidat de forma individual, i també un canvi de lleis parlamentaries que prohibeixin fer aliances entre dos o més partits. El Tripartit-Contuberni en te la culpa de l'alt índex d'abstenció a Catalunya. Ens hem d'emmirallar amb França que ja te moltíssims anys d'experiència democràtica, i aquí és molt oportú de seguir els consells del savis que en general son el vells, en aquest cas la VELLA França. En la nostra Espanya només en portem uns 33 de democràcia, més a menys l'edat de Crist, i ja es hora d'intentar una nova naixença cap a nous sistemes. Per cert que, el mateix diumenge dia 27 la portada d'El Periódico posava a tota plana la cara d'en Fidel Castro i un titular que deia "A algunos tampoco les gusta la democracia", una genialitat per animar la gent perque vagin a votar, i els directius d'El Periódico van tenir una idea brillant. Diuen que la política és massa seriosa per deixar-la en mans dels polítics, i d'aquí que urgeix la participació dels ciutadans, i aquesta eina d'Internet avui ens obra noves possibilitats. Vinga doncs, a opinar en els fòrums i en els blogs dels polítics.

2 comentaris:

Benjamí ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Benjamí ha dit...

Es cert que la gran abstenció ací Catalunya es en gran part culpa dels tri-partits d'esquerra, vosté ha dit que la gran beneficiada d'aquestes eleccións, ha set l'esquerra, be no ha set ben be així, si es cert que el PSC ha arrasat(tot i haver perdut molts vots també),però indubtablement,la meva ERC ha estat la gran perjudicada, ha perdut molts vots, en part pels tri-partits i en part, per moltes de les "cagades" d'aquests últims mesos, que posen en evidencia la falta d'organització i comunicació dintre de la cúpula.
I si que es cert, com va sortir dient snt. Carod que tenim mes regidors que al 2003, però realment, es gràcies a que s'han presentat moltes mes llistes.