2.10.05

Torres Bessones I El Després

Torres Bessones Google imatges
(L'Article me'l van publicar en algún diari digital )

Després del dimarts negre del 11-S, van aparèixer a la premsa opinions de tota mena, i algunes pixaven fora del test i crec que entre tots ens cal revisar a fons els nostres esquemes mentals a l’hora de voler percebre una visió de conjunt. La bogeria fanàtica dels segrestadors dels avions estevallant-los contra les torres bessones, tot i valent-se del nom de Deu per perpetrar el bestial atemptat, ha fet saltar a les pàgines les savieses demagògiques i les desencertades afirmacions; veièm-ne unes quantes :

(1) [En el nom de Deu s’han fet les majors atrocitats].Contesto: Bastant inexacte; les majors brutalitats massives recents que recorda la historia son: l’època de l' Alemanya Nazi d’en Hitler, les purgues eliminatives de ciutadans en la Rusia de l'Stalin, la gran mortandad de camperols a causa de la fam en la dictadura de la Xina d’en Mao (en aquesta última foren 60 milions de persones eliminades). En els tres casos citats la barbàrie no es cometé en el nom de cap deu sinò en el nom de l’ateisme més radical conegut fins al moment sobretot en els dos últims casos, encara que en el primer cas de l’Alemanya d’en Hitler l’ateísme era practicat però no definit com a dogma. La reflexiò que podem fer es: l’abssència de religió supera amb escreix l’escala de la criminalitat. Llavors a l’hora de fer comparànces, allò de la Inquisició esgrimit com un latiguet per part dels detractors del Catolicisme, ens queda considerablement reduït.

(2) [Tan de bò desapareixèssin totes les religions]. Contésto: L’expresió es encertada en quant hi ha un desig de viure en un paradís definitiu, però crec que encara manquen moltíssims segles, tot i algunes esglésies com ara els Testimonis de Jehovà que ja ho esperen proper. Si desapareixèssin totes les religions del planeta significaria el final de la diversitat de cultures i creences absorbides per una cultura o creença superior i dominant, i només podria succeïr sota una dictadura a nivell mundial; en un cas de total irreligiositat això ens portaria a la pèrdua de la noció de pecat i trascendència i consequentment els ciutadans viurien la vida sensa la bruixula que assenyalés el Nord.

(3) [Les religions i creences fomenten mes el conflicte i la separació, que no pas la unió i l’entesa] . Contésto: ¡¡Equivocat totalment!!; el mateix podem afirmar dels partits polítics, i en els dos casos es tracta essencialment de formes de pensar diferents encaminades al progrés social; la perversió de les creences es quan no respecten els altres. En tot cas sempre es més estimulant i esperançador viure d’ilusions en la Fè dels Deus i premi de Vida Eterna, que no pas en les alternatives succedànies que se’n deriven quan manca la religiositat. Treure el sant Crist del capssal del llit, si, però, cal decorar el pany de paret i penjar-hi el succedàni, el qual pot ser la foto de l’esportista mes famós del moment. La bibliografia referent a les religions emplena a vessar les biblioteques, i en tot el món figuren les maravelles arquitectòniques que canten la grandesa del Misteri Sobre-Natural. El bon pensador no pot passar-se per alt aquest patrimoni espiritual de la humanitat, en tot cas seria un pèssim pensador; hi ha algú que va escriure {molta filosofia ens porta cap a la religió i poca filosofia ens allunya d’ella }. Les aigües son fondes i misterioses i a l’hora de la crítica no massa generosa alguns intel·lectuals només veuen la brossa que sura sobre el nivell de l'aigua. El Comunisme ja volgué suprimir les religions i amb els resultats que tots sabem: un gran desencert. El mateix Fidel Castro a Cuba ja ens donà una lliçò quan fa uns quants anys va rebre amb tota la pompa al Papa Wojtyla.