4.12.10

Cossos Celestes, Total 7

He trobat una altra evidència en la Naturalesa del número 7 mític. Resulta que els cossos celestes amb moviment propi que és veien en la volta del cel en l'antiguitat abans d'inventar-se el telescopi eren 7 en total.  En el nostre temps també és poden observar a simple vista sense ajuda artificial dels telescopis i resulten en total 7 objectes molt peculiars amb moviment independent propi. Però hem de deixar apart els estels que son milions i no tenen cap moviment independent individual observable, els quals no els podem considerar cossos especials de rellevància mítica. En realitat els planetes son els cossos en moviment que en l’antiguitat els astròlegs detectaven pel seu canvi de posició respecte al lloc de les estrelles en que s'ubicaven en la volta del cel, i fent un dibuix de la posició del planeta respecte als estels que el voltaven és comprovava que d’un dia cap a l'altre el planeta canviava de lloc. El Sol i la Lluna donen la volta al cel com a primers cossos mòbils del firmament i han sigut sempre els primers objectes de veneració astrològica. El total d'objectes amb moviment independent propi visibles a cop d'ull son per aquest ordre: Sol, Lluna, Mercuri, Venus, Mart, Júpiter, i Saturn (total 7). Naturalment la Terra no l'hem de comptar perque és el nostre lloc geogràfic d'observació, i tampoc els cometes que només son visibles molt a tardar de tant en tant en la Historia. No deixa de ser un detall molt curiós això dels 7 cossos celestials, un que dona la vida, la llúm i la calor, i uns altres 6 que es belluguen contínuament per la volta del cel, i tots 7 son observables amb els ulls humans sense ajuda de cap aparell òptic. En quant als planetes, és veuen a primer cop d'ull com unes estrelles molt brillants.  Aquí tenim una pàgina a la Wikipedia que ho porta amb el tema Planetes A Simple Vista. Referent al planeta que segueix després de Saturn i que és diu Urà, es un objecte que fa molt poca llum encara que també és pot apreciar a simple vista com una estrella molt apagada, i no pot formar part de la llista per fer el número 8 per la seva poca vissibilitat. Em penso que la cosa queda molt clara: total 7 objectes molt brillants.---------------Seria encara molt llarc parlar del número 7, però la Xarxa ho porta  , i podem anar seguint tot el que s'ha escrit d'aquest número.  

1 comentari:

Jaume Clavé Cinca ha dit...

Silveri, mirant a la Xarxa m'adono que hi ha moltes entrades sobre el nombre 7, que valdrà la pena veure. La teva verificació dels 7 cossos celestes que es mouen és una gran coinicidència que fa més gran el nom de Déu. diuen que el set és l'únic número o nombre sagrat, i deu ser per axiò que dius tu dels 7 planetes. Has fet un important redescobriment, però també ho és perquè les principals constel·lacions del cel estan formades per 7 estels visibles a l'ull: Óssa Major, Óssa Menor, Orion, la Creu del Sud, les Plèiades, formades per 7 estrelles que tenen el seu propi nom cadascuna. Fóra interessant que les mostressis algun dia. M'agraden auqestes coinicdències que mostres. A Internet es parla de coincidències estranyes com aquesta que realtes dels 33 miners e Xile.
Te'n poso una que va passar sempre el 5 de desembre: escriure Hugh Williams nauticajonkepa.wordpress.com/.../hugh-williams/
nauticajonkepa.wordpress.com/.../hugh-williams/