8.12.10

Inesperat, Inimaginable, El Número 13

El número 13 ha sigut en la Historia el número més temut per la seva fama de que portava mala sort.
L’origen de la creença era referit al passatge evangèlic dels 12 apòstols i Jesús quan menjaven en l’Últim Sopar que eren 13 persones en total i després d'un dia ja només quedaven 11 supervivents havent-se mort pel suïcidi el traïdor Judes i per la crucifixió el mateix Jesús.  Aquesta mala fama del 13 ha continuat molt arrelada en la nostra cultura fins que en els seients dels avions, en les numeracions dels habitatges i altres indicacions personalitzades, s’ha fet tot el possible per fer desaparèixer del mapa el suposat terrorífic número 13, per no fer espantar a la gent que li toqués el fatal número. Fins aquí només podem considerar aquest temor malaltís al 13 com una superstició i rés més demostrable.
Però en el nostre temps ens han arribat certes noticies i algunes d’elles amb categoria de miracle que ens poden fer girar la truita a l’inrevés respecte a la consideració que la societat benestant del nostre mon teniem fins avui del número 13 com a xifra fatídica.


En primer lloc podem comprovar la vida del Papa Juan Pau II, i com les xifres numèriques estan enjogassades amb el número 13. 
1)-      Juan Pau Segon en polonès s’escriu així: “Jan Pawel Drugi”. (En total 13 lletres). Es pot verificar amb el traductor automàtic escrivint les paraules en polonès i traduint del polonès al català.
2)-      Fou electe papa als 58 anys (5+8=13). En realitat li faltava un mes per acabar de complir els 58 anys però no cal ser tant exactes, per un mes de menys ja passa la prova amb escreix.  Algunes biografies diuen que només tenia 57 anys peró eren els anys complerts en totalitat. 
3)-      El seu pontificat va durar en total 9301 dies (9+3+0+1=13).
4)-      Va patir un atemptat el 13 de maig i s'en va sortir miraculossament i segons ell gracies al favor de la Verge Maria..
5)-      Va morir la 13ª setmana de l’any 2005.
6)-      Dates de la seva mort 02/04/2005 (02+04+2005=13)
7)-      Hora de la seva mort 21:37 (2+1+3+7=13)
8)-      Era el 265ª papa de l’Església (2+6+5=13). Cal fer un incís en aquest numero de papat en el que els historiadors no s’acaben de posar d’acord perquè de papes n’hi van haver alguns que només van regnar per unes poques hores, algun que el van nomenar tot sent un nen, i altres que van repetir papat, es un aspecte molt complicat y de fa poc temps el número de papat 265 ja el porta el papa actual Ratzinger degut als canvis de verificació històrica que han fet els entesos. Podem comprovar-ho a la Wikipedia. Amb l’excepció d’aquesta última dubtosa coincidència del 13 amb el Papa Wojtyla, les altres és poden verificar ben certes a la Wikipedia. També la setmana 13ª de l’any que va morir és pot verificar cercant el calendari de l’any corresponent.  Tinc un power que l’anuncio a dalt anomenat CURIOS EL NÚMERO 13 que porta aquest tema del Papa Wojtyla.
Anant a un assumpte relacionat també amb el Papa Juan Pau II, l’aparició de la verge de Fatima és va esdevenir un dia 13, i es un dia 13 quan és celebra en el calendari la festa de Fàtima. 


Continuant fent números trobem que després de la mort de Jesús en el Calvari els apostols van apanyar-se introduïnt un nou apòstol per ocupar el lloc vacant que havia deixat Judes, escolliren Sant Maties,  i llavors ja eren altre vegada els 12, però se’ls hi va afegir la Verge Maria com a companya que no hi podia mancar i ja tenim el número 13 de família reunida. En les imatges artístiques de la Pentecosta hi figuren els 12 més la Verge. El 13 doncs, és el número de la Mare de Deu. Ja podem estar ben segurs de penjar aquest número en els seients dels avions, en la numeració dels habitatges i en totes les numeracions personalitzades, que no és cap número “diabòlic” és un número santificat i beneït demostrablement per les coincidències de la vida de Joan Pau II, per les aparicions de Fatima, i pel Grup Familiar dels apòstols i la Verge en la teofania de la Pentecosta: 13 persones. El 13 és sens dubte el número de Maria Santíssima, i penjar aquest número quasi equival penjar la seva imatge, no cal que tinguèm por de rés, ans al contrari hauriem de ser-ne fervents del tal 13.


Per acabar d’arrodonir el tema del número 13 ens ha sortit un canal de televisió de tipus familiar cristiana que és de molt agrair en els nostres dies, i em penso que resultarà molt interessant en el panorama televisiu espanyol. Han tingut la gosadia de posar-se rés més que el número 13, ¡increïble!.  CANAL 13.